Good morning Vietnam!

Sinne män Kiina. Uusi maa, uudet kujeet!

12.11 aamulla lähdimme Kiinan Nanningista Hanoin suuntaan. Olimme kuulleet rajan ylittämisestä monenlaisia tarinoita, joista yksinkertaisin oli valitsemamme Nanningista Hanoihin kulkeva 10 tunnin bussi. Kaikki sujuikin oikein näppärästi. Kiinalainen bussi vei rajalle, henkilökunta opasti paperitöissä ja Vietnamilainen bussi odotti meitä rajan toisella puolella. Ilmeisesti homma voi olla hieman kinkkisempää toisin päin, jos siis saapuu Vietnamin puolelta Kiinaan. Lonely Planet -matkaopas saatetaan takavarikoida rajalla jne. Meillä ei kuitenkaan ollut hädän päivää ja bussi vei hostellille asti.

Varasimme jo seuraavalle päivälle 3 päivän risteilyn Halong Baylle, ja Jangtse-risteilystä karaistuneena odotimme jotain sukkahien ja kumiveneen väliltä. Matka oli kuitenkin upea. Halong Bay on virallisesti Unescon suojelukohde ja maisemat ovat kallioisine saarineen huikeita. Noin 40 eurolla saimme 3 päivää täysihoidolla ja laivassa oli kaiken kaikkiaan vain 10 ihmistä. Sää suosi, opas puhui englantia, näimme tippukiviluolia, meloimme ja uimme.

Vietnam on toistaiseksi ollut todella upea kohde. Ruoka on äärimmäisen herkullista, hinnat todella alhaisia, moni puhuu englantia ja ihmiset ovat vilpittömän ystävällisiä.

Olemme kuitenkin seuranneet keski-Vietnamin huolestuttavaa tulvatilannetta koko hostellin kanssa. Uutiskuvat näyttävät aika hurjilta. Hanoi on tällä hetkellä täysin tukossa, sillä viime päivinä kukaan ei ole pystynyt matkustamaan bussilla etelän suuntaan. Tiet ovat olleet poikki vesimassojen vuoksi. Hanoissa hostellit ovatkin ylikuormitettuja, osa nukkui varastohuoneessa ja pariskunnat yhdessä sängyssä jotta kaikille olisi tilaa.

Tänä iltana yritämme päästä räätäleiden kaupunkiin nimeltä Hoi An, joka on osaltaan tulva-alueella. Mikäli kaupunki näyttää pahalta, lähdemme suorinta tietä Saigoniin, jossa sää on jälleen hyvä. Keski-Vietnamissa olisi kuitenkin paljon nähtävää, joten toivomme sään paranevan.

0 kommenttia: