Aasian viimeinen pysäkki: Singapore

Singapore on muutakin kuin luksus-lentoyhtiöiden ja Tiger-oluen kotimaa. Monsuunisateiden ja kaupunkikävelyiden välissä teimme retken kaupungin eläintarhaan, jossa olisimme voineet hortoilla päiväkausia. Mylvin vähintään 500 kertaa lauseen "Mikä TOI on?", sen verran ihmeellistä nähtävää oli tarha pullollaan: Valkoisia tiikereitä (tähän saakka luulin niiden olevan vain myytti, josta 80-luvun kunkkubändi Dingo lauloi), tapiireja, komodo-liskoja sekä apinoita, joita oli siunattu joko suurilla nenillä tai valtavilla vaaleanpunaisilla takapuolilla.

Sitten saavuimmekin eläintarhan osastoon nimeltään "Australian outback" (vapaasti suomennettuna "Australian pöpeliköt") ja puoli tuntia myöhemmin olin valmis perumaan lennot koko mantereelle. Varpaat rullalla kuljin huoneesta toiseen, katsellen kaiken maailman käärmeitä ja hämähäkkejä, joita Australiassa elää varsin runsain määrin. Esimerkiksi varsin mitättömän näköinen taipaani tuijotti minua laatikostaan suorastaan hymyillen ja ohessa oleva teksti totesi kaverin olevan maailman myrkyllisin käärme. Yksi myrkyn roiskaisu niin 250 TUHATTA hiirtä pökertyy siihen paikkaan. (kiitos kommentoijalle luvun korjauksesta;)

Paras juttu tulee kuitenkin tässä. Eli mitä tehdä jos käärme sinua Australiassa puraisee? Ensinnäkin, kun se velikulta siinä polvessa roikkuu, niin kaivetaan esiin biologian kirja ja mietitään että mitäs lajia tämä kaveri edustaakaan. Seuraavaksi käärme kannattaa tappaa jotta lääkäri sitten tietää että mitä vastamyrkkyä tippaan laitetaan. Sitten sidotaan haava ja toivotaan, että sairaala olisi mahdollisimman lähellä. Niin varmaan! Suuresti epäilen, että ensimmäinen ajatus käärmeenpureman jälkeen olisi biologian kirja.

1 kommenttia:

Unknown said...

Juu taitaapi lähteä veivi vähän useammaltakin hippulalta taipaanin syleilyssä. Aavikkotaipaanin pureman myrkky piisaa 250 000 jyrsijän hengenlähtöön. Immeisiäkin tippuu samalla määrällä parhaimmillaan sata. (Wikitietoa)