Buenos Airesin yksi hyvistä puolista on, ettei kaupungissa voi tuntea termiä "tekemisen puute". Kävimme aluksi sivistämässä itseämme modernin taiteen museossa MALBAssa, josta löytyneet taiteelliset kummallisuudet eivät kuitenkaan saaneet meitä vakuuttumaan paikan sivistävästä luonteesta. Paikasta löytyi muun muassa sukupuolielimillä koristeltuja käsilaukkuja sekä taulu "valon ilmentymä", jossa keltaiseksi maalatulla pohjalla oli yksi valkoinen rasti. Leukaa hierovasta muusta älykköyleisöstä poiketen vietimme aikamme lähinnä naureskellen.



Reissun loppua kohden täytyi vielä toteuttaa meille suositeltu sisäelin Parrilla -illallinen. Tästä olivat kaikki argentiinalaiset vouhottaneet: Argentiinasta ei kertakaikkiaan voi lähteä ilman, että olisi kokeillut mitä ihmeellisempiä lehmän osia grillattuna. Tilasimme siis sihisevän pannun täynnä lihaa, munuaisia, suolta ja muita palasia, joita emme tunnistaneet. Homma alkoi ihan lupaavasti: Oli nälkä ja edelliset pihvikokemukset olivat olleet lupaavia. Hymy kuitenkin hiljalleen hyytyi narisevia lihakönttejä jyrsiessä ja lopulta keskityin vain salaattiin. Jopa lihamies Libor irvisteli, tosin kertoi jonkun rauhasen (?) olleen ihan syötävää. Noh, tulipahan kokeiltua.
Huomenna onkin sitten lystimme loppu eli lennämme Madridin kautta takaisin Helsinkiin. Vaikka matka on ollut huikea elämys, on kuitenkin mukava ajatella palaavansa kotiin. Myös varusteiden osalta matka on aika päättää, vaatteet vetelevät viimeisiään ja sää alkaa olla liian kylmä rantaläpsyköillemme. Ruisleipä, täältä tullaan!
0 kommenttia:
Post a Comment