Jangtsen jokiristeily

Huolimatta lukuisista lounais-Kiinan upeaa luontoa koskevista suosituksista, päätimme lähteä Chengdun jälkeen neljän päivän Jangtse-jokiristeilylle. Odotukset olivat korkealla - kiinalaiset ovat kyllä varsin eteviä markkinoinnin saralla. Katsoimme upeita kuvia risteilyaluksista ja maisemista, ostimme ensimmäisen luokan hytin ja minä haaveilin laivalla suoritettavasta selkähieronnasta.

Kuinkas sitten kävikään?
Voimme todeta, että näkemämme kuvat eivät olleet meidän paatistamme. Matkan suurin ongelma oli kuitenkin se, ettei kukaan laivan henkilökunnasta puhunut englantia alkuperäisistä lupauksista huolimatta. Olimme täysin pihalla laivan kuulutuksista, joihin kuului ilmeisesti lauseet "ohitamme juuri varsin kuuluisan vuonon, kannattaisi tulla kannelle katsomaan" ja "seuraava pysähdys EI ole vielä kuuluisa temppeli, joten älkää lähtekö laivasta ulos". Lisäksi ensimmäisen luokan hyttimme vastasi Silja Linen konehuoneen vessaa. Ulkona satoi, hytti oli kylmä, kiinalaista karaokea yläkerrassa. Flopin määritelmä?

Onneksi vuoristoiset maisemat olivat hienot. Onneksi laivalta löytyi myös muita huijattuja länsimaalaisia, joiden kanssa naureskelimme kokemuksille oluen ja pähkinöiden merkeissä. Onneksi olin pakannut mukaan pitkät kalsarit!

0 kommenttia: