Kulttuurien Kuala Lumpur

Jos valtiot laitettaisiin järjestykseen niiden julkisten vessojen tilan mukaan, Malesia sijoittuisi vertailussa kärkikastiin. On saippuaa, paperia, hissimusiikkia, ilmaista sisäänkäyntiä ja hygieniaa, hyvä ettei tule oma pyyhkijä mukaan! Jo bussiasemalla tiesin, että tässä maassa prioriteetit ovat kohdallaan. (Samassa vessavertailussa Suomi sijoittuisi johonkin Albanian ja Kiinan välimaastoon).

Suhtauduin alun perin hieman epäillen Kuala Lumpuriin. Oletin sen olevan yksi suurkaupunki muiden joukossa, josta yrittäisimme pyykinpesun ja pakollisten nähtävyyksien jälkeen päästä pois mahdollisimman pian. E-hei. Tässä kylässä on sitä jotakin. Syy viehätykseen johtunee ennen kaikkea kaupungin etnisestä monipuolisuudesta, sillä niin malaijit, kiinalaiset kuin intialaiset tuntuvat elävän täällä sopuisasti keskenään. Kulttuurien rikkaus tarkoitti meille monia erilaisia nähtävyyksiä, kanssaihmisten englannin kielen taitoa ja kertakaikkisen aseistariisuvaa ruokaa.

Yksi mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä oli hindujen pyhä paikka, kaupungin lähellä sijaitsevat Batu-luolat. Nämä mahtavat kalkkikiviluolat todistavat joka vuosi uskonnollista Thaipusam-juhlaa, jolloin ihmiset lävistävät hurmoksessa kehoaan kaiken maailman koukuilla ja neuloilla. Muistan nähneeni juhlasta erilaisia uutisvälähdyksiä vuosien varrelta ja paikan päällä näkyvät kuvat olivat aika uskomattomia. Jos siis korvakorujen laittaminen hermostuttaa, kannattaa lukea lisää tästä festivaalista.

Koska olemme liikkellä monsuunien aikaan, iltapäivät kuluvat sadekuurojen ehdoilla. Tällöin voi löytää itsensä hostellista päiväunilta tai ostoskeskuksista kuuntelemassa joululauluja. Kadulla hengailu on kosteuspitoisuutensa puolesta sen verran tuskaista puuhaa, että Kuala Lumpurin elämästä iso osa tapahtuu erinäisissä ostareissa. Jos paikallista säätä tulisi verrata johonkin, sanoisin että se muistuttaa hiustenkuivaajan sisällä vallitsevaa tuulenvirettä. Mutta ei hätää - vielä on Rexonaa jäljellä.

Huomenna on luvassa Singapore, jossa odotamme viettävämme 2 hikistä ja kallista päivää ennen Australian lentoa.

0 kommenttia: