Saarelta toiselle

Ko Taon jälkeen oli aika siirtyä Ko Samuin saarelle. Thaimaan itärannikolla on kolme suosittua turistisaarta, järjestys suurimmasta pienimpään Ko Samui, Ko Phangan ja Ko Tao. Jos Ko Tao tunnetaan idyllisenä sukellussaarena, Ko Phangan on kuuluisa riehakkaista Full Moon Party -bileistään ja Ko Samuilla taas yhdistyy kaikki mahdollinen. Olikin hieman hankala suhtautua Ko Samuin vilkkuviin neonvaloihin Ko Taon rauhallisen tahdin jälkeen. Onneksi kuitenkin vuokrasimme skootterin, jolla pääsimme sitten päryyttelemään hiljaisille hiekkarannoille ja vesiputouksille. Siellä sitä molskittiin, ja niin alkoivat Ko Samuin ilot meille avautua!

Moni on kysellyt polven meduusa-arvesta. Voi kunpa voisin kertoa jonkun Tarzan-tarinan tyyliin "Ai tuo pikku arpi? No sehän syntyi siinä kun taistelin valtavan merihirviön kanssa ja annoin samalla tekohengitystä koko sukellusporukalle". Se kuulostaa paljon mahtavammalta kuin "En nähnyt mitään. Roikuin vain ankkuriköydessä ja piipitin kuin viisivuotias". Haalistuis jo.

Vaikka Thaimaan kokemus on kaiken kaikkiaan ollut oikein positiivinen, yksi juttu minua silti mietityttää. Näitä paikallisia "seuraneitejä" tuntuu riittävän täällä jokaiseen länsimaiseen kainaloon. Häiritsevää on etenkin se, että seuraneidit ovat hädin tuskin teini-ikäisiä ja heitä puristelevien länsimaisten miesten vasemmassa nimettömässä kimmeltää vihkisormus. Ei tätä ole helppo katsella vierestä. Thaimaan hallitus on saanut aikaisemmin kritiikkiä siitä, että seksiturismia katsotaan usein läpi sormien - turismiahan sekin on, ja rahan tuloa ei voi estää. Muka.

0 kommenttia: