Whangamomonan tasavalta

Tästä on pakko kertoa oikein erikseen.

Ajoimme New Plymouthista pohjoiseen 'Unohdetun maailman maantien' kautta. Tienpätkä on nimetty näin juhlallisesti, sillä matkan aikana on mahdollista nähdä monia historiallisia nähtävyyksiä, kuten vanhojen maorikylien jäänteitä ja upeita maatiloja.

Lisäksi maantie vie matkalaiset Whangamomonan tasavaltaan. Tämä pikkupläntti julistautui puolivitsinä itsenäiseksi vuonna 1988, protestiksi Taranakin alueen epäreilulle kuntajaolle. Eikö olekin mahtavaa! Jos byrokratia alkaa ärsyttämään liikaa, pistetään valtio pystyyn.

Whangamomonan tasavallassa asukkaita on tilastojen mukaan 40, lukuisten lampaiden lehmien, vuohien ja opossumien lisäksi. Itsenäisyyspäivää vietetään tammikuussa ja vierailijoiden täytyy tällöin ostaa passi alueella liikkumiseksi. Tästä passiasiasta ei kuulkaa luisteta - valtion rajoilla tönöttää kaksi katosta, joiden räystäissä lukee että 'Whangamomonan tulli'. Itsenäisyyttä juhlistetaan mielenkiintoisten aktiviteettien siivittämänä: Luvassa on muun muassa kumisaappaan heittoa ja lammasravit!

Whangamomonalla on myös presidentti, joka tällä hetkellä on henkilö nimeltään Murt Kennard. Tosin vuosien aikana presidentin virkaa on myös hoitanut villakoira 'Tai the Poodle'!

Ja kuka sanoi että politiikan tulee olla vakavaa?

0 kommenttia: