Onko tuo Fuji-vuori?

Mitä elokuviin tulee, suurin osa ihmisistä tietää, että Taru Sormusten herrasta kuvattiin Uuden Seelannin maisemissa. Mutta kaikki eivät tiedä, että muitakin kassamagneetteja on tehty täälläpäin - listalla muun muassa 'Narnia', 'Piano' ja Tom Cruisen tähdittämä pätkä 'Viimeinen Samurai'. Ja mikäs niitä on filmatessa näissä maisemissa - olo on usein kuin satukirjan sivuilla. Tuskin räpäyttäisin silmääni kahdesti, jos näkisin näissä metsissä menninkäisiä ja keijuja. Ne jotenkin vain kuuluisivat samaan ympäristöön.

Ylitettyämme uudelleen Cookin salmen pohjoissaarelle, ajoimme Wanganuin kautta New Plymouthin kaupunkiin. Sään lämpeneminen oli ilmiselvää, joten villahousut viikattiin takaisin sinne, mihin ne kuuluvatkin: rinkan pohjalle.

New Plymouthista teimme retken Taranakin vuorelle, joka on lähes täydellinen kopio Japanin Fuji-vuoresta. Juuri tästä syystä 'Viimeinen Samurai' tehtiin näillä kulmilla ja paikalliset lehdet uutisoivat edelleenkin tiuhaan Tom Cruisen ..öö... kiehtovasta elämästä. Heräsimme kukonlaulun aikaan ja ajoimme vuoren juurelle, mutta puolen tunnin patikoinnin jälkeen käännyin huonovointisena takaisin, samalla kun Libor jatkoi matkaa ja valloitti Taranakin meidän kummankin puolesta.

Tästä eteenpäin Libor otti vastuun aktiviteettien suorittamisesta, samalla kun minä lepäilin jonkinlaisen flunssanpoikasen kourissa leirintäalueen mökissä. Vaikka säätiedotus ei luvannut muuta kuin rankkasadetta sateen perään, mies kävi siitä huolimatta surffaustunnilla New Plymouthin aalloissa ja roikkumassa köysissä Waitomon kiiltomatoluolissa. Minun maailmani koostui samalla päiväunista, Earl Grey -teepusseista ja television komediasarjoista.

0 kommenttia: